Traditioner

Traditionerne i Solsikken er en blanding af kulturelle højtider, forældrearrangementer og børnerelateret arrangementer. Med traditionerne som et samlingspunkt for hele børnehaven, den enkelte gruppe eller som bindeled til familien vægter vi sammenholdet, og at alle har mulighed for at deltage aktivt i fællesskabet.

 

 

Nytår
På den første dag i det nye år hilser vi hinanden og et kommende nyt år velkommen med nytårstaffel for børnene. Vi får os lidt forfriskninger i fællesskab og puster serpentiner. 

 

Fastelavn

Vi slår katten af tønden på fastelavnsmandag, og børnene må gerne møde op udklædt. Tøndeslagningen foregår gruppevis ude i fællesrummet - efterfølgende nydes indholdet af tønden samt hjemmebagte fastelavnsboller. 

 

Børnehavens fødselsdag

Den 1. marts har Solsikken fødselsdag, og det fejrer børn og personale dagen lang med sang, is og kage. Ved rund eller halvrund fødselsdag inviteres forældre til kaffebord. 

 

Påske

Der afholdes påskefrokost sammen med børnene. Alle børn er med til at lave pynt til at dekorere lokalerne og påskebordet.

 

Sankt Hans

Vi fejrer midsommer med afbrænding af heks, midsommervisen og fællesspisning med mad over bål. 

 

Arbejdsdag

Denne dag løfter vi alle i flok og får sat skik på Solsikken, så vi kan vedligeholde børnehaven og især legepladsen. Der er plads til hyggeligt samvær indimellem opgaverne.

 

Fællesudflugt

Alle børn og voksne i Solsikken drager med bus ud på en heldagsudflugt, det kan være til museer, zoologisk have eller stranden. 

 

Sommersammenkost

Forældre, børn, søskende og personale mødes til underholdning og fællesspisning eller en fællesudflugt, der arrangeres af bestyrelsen. 

 

Bedsteforældredag

Bedsteforældre får mulighed for at følge en dag i børnehaven med fælles aktiviteter sammen med deres barnebarn.

 

Efterårsløb

Fredag i uge 41 følger vi trop med skolernes motionsdag. Vi går til sportspladsen og løber, får uddelt medaljer og tanker op med juice og frugtstænger.

 

Halloween

I oktober måned har vi fokus på græskar med klip og udskæringer.

 

Jul

Julen skydes i gang sidst i november, hvor der afholdes en dekorationsdag med julestue for forældre og søskende. I hele december måned foregår der flere fællesarrangementer med børnene: julefrokost, julegudstjeneste, besøg af julemanden, børnenes egen pakkekalender m.m.