Aflevering/afhentning

I Solsikken har vi en klar forventning om, at alle børn og forældre eller andre kontaktpersoner til barnet sige godmorgen og farvel hver dag til personalet - ligesom personalet også hilser velkommen og takker af. 

 

 

Aflevering

Om morgenen står vi parate til at modtage og hjælper gerne med at vinke farvel. Ude i vores vindfang har vi 'vinkeruden', hvor det er forskelligt, om barnet har lyst til at klare det alene eller sammen med en voksen. Har barnet en trist morgen, men foretrækker at være sig selv, udviser vi forståelse overfor dette mod, at vi holder øje med barnet. Vi træder dog altid til, såfremt vi vurderer, at barnet har svært ved at komme ovenpå igen.

Det er en fast voksen på skift, der vinker med de børn, der har behov for det. Ved siden af hoveddøren vil der hænge et billede af dén, der har vinketjansen - så både I og børnene kan se, hvem det er den pågældende morgen. 

 

Afhentning

Når barnet afhentes er det en god idé at gennemse garderoben for eventuelle poser med vasketøj, tjekke kurven for skiftetøj og tage de ting med hjem, som barnet har brugt tid på at samle sammen eller beskæftiget sig med. Det kan hurtigt blive til meget, der ligger og hober sig op! Om fredagen skal hele garderoben tømmes for, at rengøringen kan vaske af.