Dagligdagen

 

Ugeplanlægning

Gruppetiden planlægges fra uge til uge med fokus på formålet med læringsmiljøet og indholdet i aktiviteten. Planen for den kommende uge lægges tilgængeligt digitalt om fredagen, så forældre har mulighed for at forberede sig selv og børnene på ugens kommende forløb. Alt afhængig af hvad vi planlægger, udkommer der en ugeplan fra hver af de to stuer eller en fælles.

 

Ydertimerne

Fra morgenstunden til der samles til formiddagsmad og igen om eftermiddagen er børnene sammen på tværs af hinandens grupper. Det vil variere, hvilket personale, der enten åbner eller lukker i løbet af ugen. 

 

Mad og måltider

Til morgenmad tilbydes der havregryn, havrefras og cornflakes. Om formiddagen serveres der frugt og rugbrød. Alle børn skal medbringe egen madpakke til frokost samt drikkedunk med vand. Eftermiddagsmaden varierer fra dag til dag og består bl.a. af hjemmebagte boller med smør eller smelteost, smoothies, yoghurt med gryn eller rosiner, knækbrød, skorper, grød, kogte eller ovnbagte rodfrugter, pasta eller ris med grøntsager m.m. 

 

Middagssøvn

Der er mulighed for, at barnet kan få tilbudt en middagslur eller blot få et hvil i løbet af eftermiddagen. Det aftales individuelt, hvad der er behov for og hvad, der er mest hensigtsmæssigt for det enkelte barn eller familie. Vi sørger for madrasser - dyne og evt. hovedpude skal medbringes. Medbring også gerne sut, sutteklud og/eller bamse - det kan skabe lidt tryghed. 

 

Toilettræning

Vi motiverer det enkelte barn ud fra deres forudsætninger, alder og efter aftale med forældre. Når barnet virker parat til at benytte toilettet, opfordrer vi til det imellem bleskiftene

 

Påklædning

Der skal være overtøj og fodtøj i garderoben tilpasset årstiden og dagen. På barnets garderobeplads står der en kurv til skiftetøj - det er forældrenes ansvar at holde kurven opdateret, så der altid er ekstra tøj i det tilfælde, at der enten sker uheld på toilettet eller en regnvejrsfuld dag har gennemblødt tøjet. Det samme gælder for en solrig dag, hvor det kan være rart at skifte om til mindre beklædning og åbne sko. Vi har ingen former for lånetøj eller -sko i børnehaven.